tiistai 7. heinäkuuta 2015

Villan asukit

Villa on aiheuttanut mussa melkoisen taimivillityksen ja kaikenmoista onkin tullut sinne haalittua. Tomaattien ja paprikoiden (punaisten, keltaisten ja oranssien) lisäksi villasta löytyy kurkkua, sokerimaissia, yrttejä, mansikkaa ja kahta viinirypälelajiketta. Viinirypäleistä olen haaveillut jo monta vuotta. Nyt vaan sormet ristiin (sekä olemattomat puutarhurin kyvyt käyttöön), että saan ne pidettyä hengissä ja päästään maistelemaan rypäleterttuja :D Ulkona olevista istutuslaatikoista löytyy salaattia, yrttejä, hernettä ja sipulia. Ja tulipa ostettua hetken mielijohteesta karviaispensaskin ja kaksi jättikurpitsan tainta. Viime vuonna sain kasvatettua yhden kurpitsan ja voi sitä lasten riemua Halloweenina ♥
sokerimaissi
 
oranssi paprika
mansikoita ja 'puutarhurin' likaisia kynnenalusia
 
 
 

joku chili, tulisuus 5/10

pikkuruinen kurkun alku
 
 
viinirypäleköynnös
 
 
 Tämmöisiä vehreyksiä tähän tiistaihin! Mitäs sun kasvihuoneessa kasvaa? :)
 

16 kommenttia:

  1. Täällä tilanne näyttää melko huonolle. Olenkin maininnut muutamasti blogissani maagisesta kosketuksestani joka saa kaiken vihreän kuolemaan. Nooh, salaatti on ainakin vielä elossa ja syötävää. Meinasin myös ehkä hankkia tuollaiset ekotuolit... Oliko tuoli vaikea kasata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaattikin parempi kuin ei mitään! :P Ekotuolit tuli mulle valmiiksi koottuna - nimittäin hermo olisi saattanut kokoamisessa mennä ;) Kuulemani mukaan niissä taitaa kyllä olla ihan hyvät ohjeet :)

      Poista
  2. Kauniita kuvia ja hieno suloinen banneri!

    VastaaPoista
  3. Oi vautsi! Toivottavasti tulee rypäleitä!

    Mä yritän ekaksi pitää kukat hengissä ja laajennan sitten joskus kasvisten pariin. Tänä vuonna yritin yrttien kasvatusta (kiitos vielä niistä persiljansiemenistä!), mutta hassustihan niille kävi. Nyt terassilla on pari kaupan yrttipuskaa uudelleen istutettuna ruukkuihin ja ainakin vielä näyttää hyvältä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ostin kolmannen viinirypäleköynnöksen eilen - triplasin siis satomahikset :D Kaupan yrtit on hyvä vaihtoehto, kun viherpeukalo prakaa :)

      Poista
  4. Aivan ihana on Villasi kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan köynnökset kasvaa, niin toivottavasti myös hyvä piilopaikka :D

      Poista
  5. Hyvä siitä tulee varmasti, näyttää upealta! Mä voisin tuohon terassille jonkun yrttilaatikon hommata. Mansikat kasvaa laatikoissa taivasalla ja kunhan oikein sisuunnun, vaihdan ympärillä olevat ruohot hiekkaan. Helpottaisi hoitoa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina! :) Puutarhaprojektit on kivoja, mutta kyllä siihen sisua välillä tarvitaankin! Huh tätä meidänkin pihaa....

      Poista
  6. Monta syötävää lajia on hyvässä kasvussa :-) Meillä pihalla syötäviä kasvaa vain luonnonvaraisena; ahomansikkaa, mustikkaa ja puolukkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuhiljaa, mutta villaa ei saatu koottua tarpeeksi ajoissa kun muut projektit varastivat kaiken ajan.. siksipä sato vasta aluillaan. Meilläkin onneksi mustikkaa löytyy omasta takaa! Metsämansikkaa ajattelin jostain käydä hakemassa meidän pihaan ;)

      Poista
  7. Sullahan on kaikki jo pitkällä! Meillä kasvihuoneessa kasvaa tomtato eli se perunan ja tomaatin yhdistelmä, tavallinen kirsikkatomaatti, paprika, kolmea erilaista chiliä ja basilikaa ja ulkona lavoilla vielä jotain muuta. Omista viljelmistä on ihana ottaa antimia ruokapöytään ja onnistumisen ilo jokaisesta kypsäksi asti kasvatetusta yksilöstä on aivan hurja ;) Sisäinen viljelijä kun minussa ei ole vielä oikein rutinoitunut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko! Mä meinaan oikeesti luulin, että oon ihan myöhässä kaikkien kanssa (olen vissiin pikkusen rookie näissä viherpeukalohommissa ;D)Onnistumisen iloa täälläkin odotellessa.. :)

      Poista
  8. Onpa paljon kaikkea ihanaa kasvamassa. nam. Meillä on vain parveke joten sinne ei kovin montaa lajiketta mahtuisi. tänä vuonna ei saatu kasvamaan tomaattia, tilliä eikä salaattia. en tiedä, mikä niille tuli, vai johtuuko siitä, että kaikki siemenet oli ostettu samasta kaupasta? Kasvaa nyt sitten vain persiljaa ja basilikaa. Basilikaa onkin ihan reilusti.

    VastaaPoista