perjantai 31. heinäkuuta 2015

Mustikkakukkoa ja oman maan salaattia

Sain tätä herkkua - nimittäin mustikkakukkoa - ensi kertaa ystäväni luona kahvitellessa. Ja rakastuin! Miten joku niin yksinkertainen VOI olla niin herkullista. Ehkä tuon isolla kirjoitetun sanan takia, sitä kun tulee kokonaiset 200g :D Nyt kävin mustikkametsällä ja tein ensi kertaa tätä ihanuutta itse.

 
 
 
 
AINEKSET
 
200  g
 
 
voita
 
3/4  dl
sokeria
 
3 1/4  dl
ruisjauhoja
 
3/4  tl
leivinjauhetta
 
Täyte
 
 
8  dl  (400 g)
tuoreita mustikoita
 
n. 1 dl
sokeria
 
1/4  dl
perunajauhoja



VALMISTUSOHJEET

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos. Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi. Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle. Paista 200 asteessa n. 40 min. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. (Valion ohje)
 

Ja ettei herkuttelusta olisi tullut liian huonoa omatuntoa, hain takapihalta ensimmäiset kunnon salaatin ainekset. Tuntuipa kivalta korjailla omaa satoa!

 
MUKAVAA VIIKONLOPPUA!

6 kommenttia:

  1. Nam pakko olla mielettömän hyvää <3 Herkullista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis se on! Suosittelen testaamaan - mikään ei oo noin helppoa tehdä :D

      Poista
  2. Mustikkakukkoa on varmaan kokeiltava! Muikkukukosta en välitä, lanttukukko on ihanaa, viikonlopputerkuin Suska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! NIIN hyvää :P Lanttukukko kuulostaa myös tosi herkulta. Lanttu on ihan suosikkini :)

      Poista
  3. Työpaikkani ruokalassa on ollut useasti jälkiruokana mustikkakukkoa, se on aivan taivaallisen hyvää! Täytyy ehdottomasti kokeilla tätä reseptiäisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihanaa - testaa ihmeessä! Kerro sitten oliko yhtä hyvää :)

      Poista