torstai 30. huhtikuuta 2015

Kylillä pantu.

Vaikka en olekaan oluen juoja, niin arvostukseni ja rakkauteni pienten paikallisten tuottajien herkkuihin saa oluestakin kirjoittamaan. Ja pieni vaikutuksensa myös sillä, että isännys the korvasienien metsästäjä on innostunut pienpanimoiden tarjonnasta ja sopiihan tämä vinkki hyvin vappuunkin :) Tässä Salon kupeessa pannaan monenmoisia oluita Mathildedalin kyläpanimossa. Mathildedalin kylässä varsinkin kesäaikaan on ihana pistäytyä ja nyt vieläkin paremmalla syyllä. Nimittäin kylästä löytyy tämän panimon lisäksi myös kyläleipuri, jolta voi ostaa vierteeseen tai hapanjuureen leivottua leipää. Lähiherkkuja vertaansa vailla!

 
 
 
La Mer, Mathilda, Teijo ja Valssi -nimisistä oluista löytyy lisätietoa ja kuvausta täältä. Jokaista olutta olen pienen hörpyn maistanut ja Valssi oli sellainen, jota voisin lasillisen esim. joulupöydässä nauttia. Ihanan tumma, melkein musta, paahteinen olut. Oluita voi Mathildedalin lisäksi hankkia myös Salosta, Turusta ja Helsingistäkin. Täältä löydät ajantasaisen tiedon saatavuudesta.
 
 
Mutta nyt, pieni pala juureen leivottua leipää on vielä jäljellä. Nautin sen mamman tekemän kanakeiton kera (onni on isovanhempi, joka lapsenvahtipestin ohella tekee ruuankin jääkaappiin odottelemaan ♥ ) ja alan valmistella vapun viettoa.
 
RIEHAKASTA VAPPUA KAIKILLE!

6 kommenttia:

 1. Oi, minäkään en olutta juo, mutta miehelle noita pitää hankkia maistiaisiksi seuraavalla Salon käynnillä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanki ihmeessä, maistamisen arvoisia! Salon Alkoista saa Teijo IPA (6,9% VOL).

   Poista
 2. Torstain paras otsikko blogeissa :D
  mukavaa vappua!

  VastaaPoista