torstai 3. syyskuuta 2015

Ruokarenkaasta

Ruokaympyrän tiedän, mutta että ruokarengas? Tulin lisätyksi paikallisen ruokarenkaan ryhmään Facessa. Ensin vähän ihmettelin, että mistä on kyse mutta kun asia nopeasti selvisi, olin tehnyt jo aika pitkän ostoslistan :D Ruokarengas järjestää kuukausittain tilaisuuksia, jossa lähituottajat ja me ostajat tapaamme. Ruokarenkaassa on mukana erilaisia seudun tiloja, luomutiloja ja tuottajia kasviksineen, kananmunineen, marjoineen, lihoineen sekä leipomuksineen. Etukäteistilaukset jätettiin naamakirjaan ja noudettiin itse tapahtumasta. Mikä voisikaan olla parempi tapa tietää, mitä suuhunsa laittaa kun ostaa puhdasta ruokaa suoraan tuottajalta? Olen vaikuttunut, eikä tää varmasti ole viimeinen kerta kun lähden ruokaostoksille tähän tyyliin!
Ostin paprikoita, kirsikkatomaatteja, jalopenoja, porkkanaa, ruisleipäsiä, karjalanpiirakoita, vähän lihaa ja kananmunia. Ostoslistalla oli muutakin, mutta yksi luomutila ei ehtinyt paikan päälle. Ensi kuussa paremmalla tuurilla, josko sitten saisin kyssäkaalinikin :D

8 kommenttia:

 1. Me tutustuttiin myös ruokarenkaaseen vuosi sitten ja tykätään kyllä paljon! Nyt keväällä ja kesällä kaikessa kiireessä on renkailu vähän jäänyt, mutta näin syksyn tullen voisi taas ryhdistäytyä. Renkaasta löytyy kuitenkin tosi paljon laadukkaita raaka-aineita suht edullisesti. Kiva myös tietää tukevansa lähialueen viljelijöitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mä tykkään myös tukea oman seudun tuottajia ja mikäpäs tämän parempi tapa :)

   Poista
 2. Minäkin tein tilauksen, munia, lihaa, porkkanoita.... Ihanaa ostaa ilman välikäsiä. Saa tuottajakin ansaitsemansa hinnan. Lapsista oli hassua syödä monimuotoisia porkkanoita, kun ovat niin tottuneita kaupan muotovalioihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten me ei nähty?! Keli oli kyllä aika kehno ja juosten tein ostoksia :) Kaksilahkeisia porkkanoita on meilläkin naureskeltu :D

   Poista
 3. Onpahan fiksu idea, sillä sillä on kyllä suuren suuri merkitys mitä laittaa suuhunsa.

  Kivaa viikkoa Miru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin! Tätä pitää harrastaa jatkossakin :) Samoin, Tiia! ♥

   Poista
 4. Ihan mahtava idea! Löytyisiköhän täältä meidänkin suunnalta vastaava rengas. Täytyy tutkailla - kiitos kun vinkkasit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! ♥ Facesta en äkkiseltään löytänyt kuin Salon ja Pori/Satakunta Ruokarengas -ryhmät.. toivottavasti löydät oman seudun vastaavan :)

   Poista