lauantai 3. toukokuuta 2014

Riikassa lasten kanssa

Käytiin pääsiäisen tienoilla koko perhe Riikassa. Matkakohde valikoitui lähinnä lyhyen lentoajan perusteella. Kolmen lapsen kanssa lentäminen (lue viihdyttäminen) useita tunteja ei vaan sovi äidin hermoille (eikä ehkä muidenkaan lentomatkustajien :) ) Nyt tuli onneksi vaan kehuja lasten käytöksestä, vauvakin flirttaili koneessa minkä ehti :D

Revohkamme lensi siis sinivalkoisin siivin Hki-Vantaalta Latviaan. Lapset viihtyivät hyvin kentän leikkipaikalla ja itse lentokin sujui tosiaan oikein mallikkaasti (kun oli mukana karkkia, naksuja, yllätysmunia, tabletti (siis Samsung, ei mitään rauhoittavia ;), leluja ja kasa kännyköitä).

Latvian takseista varoitellaan ja siellä kannattaakin käyttää joko punaisia tahi vihreitä takseja. (No, osaavat nekin viilata linssiin ja huonon asiakaspalvelun, mutta edustavat kuitenkin isoimpia ja luotetuimpia taksiyhtiöitä).

Hotellimme oli Radissonin BLU Daugava Riga ja siellä oikein hyvä palvelu. Lapset huomioitiin tullessa omilla legopussukoilla. Löytyi sieltä pieni leikkihuonekin (johon piti sännätä mm. aina ennen aamupalaa), mutta suurin juttu lapsille oli aulasta löytyvä pieni allas pulleine ja värikkäine kaloineen.

Tosin lapset olisivat viihtyneet pelkästään hotellihuoneessa koko matkan ajan, syystä että siellä oli kolme kylppäriä ammeineen. Vaahtokylpy kolmesti päivässä - luxusta! :D
Huoneen piti pakostikin olla suuri tällaisella viiden hengen rytmiryhmällä, mutta että kaksikerroksinen! Alakerrassa oli mm. keittiö ja yläkerrassa makuuhuoneet. Älyttömän helppo järkätä esim. lasten päikkärit yms. kun oli huoneita käytettävissä tarpeeksi. Pisteet Daugavalle!

Matkaa ilman sairastumisia aika harvoin pienten lasten kanssa saa tehdä, eikä tämä matka tehnyt poikkeusta. Itse olin lähtöpäivänä aivan flunssainen ja tietenkin lapset sitten nuhastelivat vuoron perää. Kun mies meni isompien kanssa eläintarhaan, niin meitsi suunnisti pienimmäisen kanssa paikalliseen lastensairaalaan tarkistuttamaan korvat paluulentoa peläten. Lapsille oli oma ensiapu - kätevää! Eikä tarvinnut kauaa jonotella. Hieno palvelu ja eikä onneksi ollut korvatulehdustakaan :)

Pähkinänkuoressa: ihan kaunis kaupunki, mutta nyt se on tällä kokoonpanolla nähty ja sitten kun lapset vähän isompia, niin seuraavaksi jonnekin rantalomalle all inclusive! :D Kahdestaan aikuisten kesken Riikassa voisi kyllä käydä toistamiseenkin.

Kuvista löytyy vanhaa kaupunkia, Daugava -jokea, Pyhän Pietarin kirkkoa ja sen semmoista :) Taattua kännykkälaatua! 
 


1 kommentti: