maanantai 3. maaliskuuta 2014

Homemade pikaruoka

Tässäpä viikon gourmetruoka -osio. Ethän lue tätä jos olet oman elämäsi Masterchef ;)
Nimittäin tässä on meidän perheen suosituin ja yksinkertaisin pikaruoka - ranut, ranskalaiset, rannarit - rakkaalla ruualla on monta nimeä! Lapsille nyt ranskikset uppoaa aina hyvin, mutta nämä vielä paremmin.
Ja tekemisessä menee sama aika, kun lähtisin (lue: passittaisin miehen) ajamaan Heselle tai Mäkkäriin. Etuna tietty vielä puoli-ilmaisuus, terveellisyys eivätkä nämä sisällä esim. riisijauhoa, jota toisen em. pikaruokalan ranskiksissa kuulemma on.

En edes kuori koskaan perunoita, vaan huuhtelen, leikkaan 'palkeiksi', päälle oliiviöljyä ja ropsaus suolaa, sekoitus ja uuniin (200' n. 20min)! Perunalaaduksi kun valitsee sen kaikkein kiinteimmän, niin näistä tulee ihanan makeita, eikä voi epäonnistua. Aioliin dippailtuna nää on taivaallisia :P Ja varsinkin pihvin kanssa. Okei, NYT tuli nälkä!




6 kommenttia:

  1. Oletko kokeillut tehdä bataatista? Niistä tulee myös tosi hyviä, kiva makean ja suolaisen yhdistelmä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen, tosi hyviä tulee! Samoin joskus laitan porkkanaakin perunan oheen, yhtälailla uppoaa meidän väelle nekin :)

      Poista
  2. Nam :P Pitääpä ostaa aiolia seuraavaksi kerraksi :)

    VastaaPoista
  3. Sinua on juuri muistettu haasteella blogissani :) Käypä kurkkaamassa kun ehdit:
    http://arjentimantteja.blogspot.fi/2014/03/ilmianna-kotisi-ikeat.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! Pikkuhiljaa alkaa olemaan elämää kevätflunssan jälkeen ja ehdin tarttumaan haasteeseenkin :)

      Poista