keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Keskiviikon lohikeitto ruisleipäkrutongeilla (ja suklaamousse)

Herkullinen kalakeitto syntyy helposti, siksi se kuuluukin kiinteänä osana meidän arkiruokapyöritystä. Lohikeiton kaveriksi paistan yleensä rapeita ruisleipäkruntokeja.Yleensä en tee jälkiruokia, mutta Dr. Oetker valmisjauhepusseineen teki sen mulle tänään niin helpoksi, että suklaamoussea saatiin kuin saatiinkin pöytään. Vaikka selvästikin yritinkin naamioida sen hedelmäsalaatiksi - busted!


 
LOHIKEITON AINEKSET (n. 6 annosta)
 
- Tuore kirjolohifilee (n. 600gr)
- n. 8 perunaa
- n. 4 porkkanaa
- n. 2 sipulia
- 10 dl vettä
- Kokonaisia maustepippureita
- 1 laakerinlehti
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa maun mukaan
- kalaliemikuutio (tai jopa kaks)
- tuoretta tilliä
- voita


Hienonna sipuli sekä kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Kuullota sipulia hetken aikaa voissa kattilassa. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kerma ja kuumenna. Lisää kattilaan nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää hienonnettua tilliä ja nokare voita. Tarjoa voissa paistettujen ruisleipäkrutongien kanssa.
 
 
 
HERKKUTERKKUJA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti