LOHIKEITON AINEKSET (n. 6 annosta)
- Tuore kirjolohifilee (n. 600gr)
- n. 8 perunaa
- n. 4 porkkanaa
- n. 2 sipulia
- 10 dl vettä
- Kokonaisia maustepippureita
- 1 laakerinlehti
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa maun mukaan
- kalaliemikuutio (tai jopa kaks)
- tuoretta tilliä
- voita
Hienonna sipuli sekä kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Kuullota sipulia hetken aikaa voissa kattilassa. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kerma ja kuumenna. Lisää kattilaan nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää hienonnettua tilliä ja nokare voita. Tarjoa voissa paistettujen ruisleipäkrutongien kanssa.
HERKKUTERKKUJA!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti