perjantai 9. tammikuuta 2015

Hunajamelonipalleroita hedelmäveneessä

Eikös kuulostakin hauskan herkulliselta?
Toivottavasti ainakin lasten mielestä, nimittäin mm. tällä viisiin meillä opetellaan syömään uusia etelän hetelmiä :) Itse syön paljon hedelmiä ja olen kovasti paljon opettanut sitä lapsillekin - onneksi ihan hyvällä menestyksellä. Mutta kuopus ei syö hunajamelonia, ei sitten millään! Maistelukertoja on takana jo monen monta, mutta oppien mukaan se 10 kertaa pitäisi saada täyteen - sitten makuun jo tottuu. Yleensä meillä napostellaan aamu/väli/iltapalalla mm. omenaa, päärynää, banaania, viinirypäleitä ja mandariineja. Itse vetelen eniten appelsiineja. Vesimeloni taas on ihan koko perheen suursuosikki :P

Hedelmäsalaattiin tein pariisinperunaraudalla hunajamelonista palloja ja sain taas kuopuksen niitä kiinnostuneena ihmettelemään - pisteet mutsille! Sitten ne pienin pallerosormin siirrettiin kauniisti syrjään. Kuopus otti siis taas voiton. Taisto jatkukoon! :D

 
 
Laitathan jakoon omat vinkit, miten olet saanut pilttisi maistelemaan uusia makuja, oli ne sitten hedelmiä, vihanneksia tai jotain muuta. Uudet vinkit ovat aina tervetulleita! :)
 
LEPPOISAA VIIKONLOPUN ALKUA!

8 kommenttia:

 1. Oijoi, miten herkullisen ja terveellisen näköistä! Varmasti on hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Ja hyvää oli - ainakin äidin mielestä :D

   Poista
 2. On se niin vaikeaa. Keskimmäinen söi mielellään pienestä asti mitä tahansa kasvista, hedelmää ja marjaa. Nuorin ei koskisi mihinkään värikkääseen, ei edes isoveljen mallista. Vanhin söi muutamaa juttua mutta lähinnä teininä opetellut enemmän kasviksille. Itsekin olin pienenä nirso. Olen lukenut, että ruokavarautuneisuus johtuisi erityisen tarkasta maku- ja hajuaistista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, haasteellista uuden maistelu/opettelu - mutta pitänee vaan 'tyrkyttää' maistille kaikkea uutta vähän väliä, niin eiköhän se siitä :)

   Poista
 3. Juuri jotain tällaista kaipaakin joulun jälkeen. Ihan kuin ruumiskin saisi uuden elämän :) Herkullista! Lasten kohdalla se vain on niin vaikeaa...Päiväkodissa tuntuvat maistelevan, joukkopaineen vuoksi, mutta kotona on jo hankalaa... Onneksi esikoisesta huomaa, että ikä tuo tässäkin suhteessa hieman kypsyyttä ja jo erikoisemmatkin asiat (lasten mittapuulla :D) maistuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta - ihanan raikasta kinkun ja suklaiden jälkeen :)

   Poista
 4. Tuo 10 kerran maistelu pitää niin paikkansa. Itse aikoinaan en voinut sietää oliiveja. Muistan jonkun sanoneen, että kun kymmenen kertaa maistelet niitä, niin rakastut niihin. Vietin kerran kuukauden ulkomailla, jossa jokaiseen ruokaan oli laitettu oliiveja. Ja kas, nyt jääkaapissa on aina oltava purkki oliiveja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen ja nimenomaan oliivien kohdalla. Fetassa sama homma, en ensi maistamalla tykännyt yhtään - nyt olen sitä ekana aina laittamassa salaattiin :P

   Poista