KORVASIENIKASTIKE à la isännys
1 l korvasieniä
1 sipuli
1 dl vettä
1 dl valkoviiniä
1 kasvisliemikuutio
3 dl kermaa
mustapippuria
suolaa
voita paistamiseen
Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet hyvin.
Korvasienet ja sipulit paistetaan runsaassa voissa. Lisää vesi, valkoviini ja kiehauta. Lisää kasvisliemikuutio ja kerma. Kiehauta kokoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
Mitäs mieltä TE olette korvasienistä? Hitti vai huti? :)
Pihallamme kasvoi muutamana vuotena rakentamisen jälkeen korvasieniä, mutta ei enää. Oli lyhyt matka sienestämään. Muutoin en ole korvasieniä poiminut, mutta jos ravintolassa johonkin annokseen korvasieniä sisältyy, niin valitsen.
VastaaPoistaOikein kätevää! Teidän korvasienet sai varmasti kasvuvoimaa kaadettujen puiden purusta.
PoistaOi, oi, oi kuinka herkullisen näköistä. Sienet ovat suurta herkkua!
VastaaPoistaJa oli kyllä oikeasti niin hyvää, etten voinut lopettaa syömistä ja koko ilta meni kauheessa ähkyssä :D
PoistaOlen ravintolassa korvasieniä syönyt, mutta itse en taitaisi uskaltaa laittaa. Pelkäisin myrkytystä niin paljon, että pyörtyisin varmaan ihan silkasta kauhusta. Jo siellä ravintolassakin kuulostelin oloani ruuan jälkeen... :D
VastaaPoistaHahaa :D Mäkin luulen välillä tuntevani myrkytysoireita siitä keitinhöyrystä ja ahdistaa jos se haisee sisällä liiaksi ;) Mutta kyllä kahden keittokerran jälkeen jo uskaltaa maistaa - isännys kantaa niin paljon korvasieniä kotiin, että on pikkupakkokin :)
PoistaOi miten näyttää ja kuulostaa hyvältä! Tiedätkö, mä en ole koskaan maistanut korvasieniä, vaikka sienistä tykkäänkin hurjasti. Jostain syystä missään ravintolassakaan annokseksi ei ole valikoitunut sellaista, jossa olisi ollut korvasieniä ja luonnossa en ole koskaan nähnyt niitä. Halua maistaa kyllä on :)
VastaaPoistaNyt eikun Anu hiekkaiselle havumetsän hakkuuaukealle sienestämään ja ihanan kermaisen korvasienikeiton tai -kastikkeen tekoon :)
Poista