tiistai 16. syyskuuta 2014

Lemon Drop

Se on nimittäin mun ensimmäinen chilini. Ostin sen kesällä pikkuruisena torilta ja nyt siitä on kehkeytynyt hullun kokoinen puska. En ole tainnut osata sitä kastella/lannoittaa ihan oikein. Kukkinut se on jo tovin, mutta hedelmää alkoi pukkaamaan vasta äskettäin. Eilen otin sen sisälle lämpimään kylmiä öitä pakoon ja johan alkoi heti yksi chili kellertämään :)

Kuukkeloin äsken 'lemon drop' ja löysin Chiliwikin! Enpä ole sellaisestakaan ennen kuullut, mutta nytpä tiedän mistä tietoa haen jos vaikka chilejä vielä tulen kasvattaneeksi/hankkineeksi.

Lainasin Chiliwikistä infoa Lemon Dropista:

'Lemon Drop on toiselta nimeltään Hot lemon ja Peru Yellow nimellä tunnettu. 
Kasvi kasvaa köynnösmäisesti ja se vaatii paljon tukea. Se kasvaa yleensä noin metrin korkuiseksi, mutta latvottuna voi olla tukeva puolimetrinen pensas. Siitä syntyy myös roikkuvaoksainen amppelikasvi, mutta toisaalta kasvihuoneessa erityisesti vesiviljelyssä Lemon Drop voi kasvaa valtavaksi kaksimetriseksi pensaaksi. Kukkii runsaasti, on erittäin satoisa ja aikainen. Hedelmä kypsyy vihreän kautta keltaiseksi ja on ohutmaltoinen. Lemon dropin makua kuvataan, nimensä mukaisesti, sitruunaiseksi. Kaikki eivät löydä sen sitruunaista makua, mutta monet pitävät silti tätä hyvänä lajikkeena. Lemon drop sopii hyvin etikkasäilykkeeseen, tuoreena ja kuivattuna. Monien mielestä Lemon Drop käy erityisen hyvin käytettäväksi kalaruoissa.' 


 
 

 
 

2 kommenttia:

  1. Meillä isännällä on monta puskaa. Sai jopa yhden puskan talvehtimaan. Hyvin ovat tehneet chilejä, vaikka hoito on ollutkin vähän laiskanpuoleista. Ensi kesäksi pitäisi kuulemma hankkia jonkinnäköinen pieni kasvihuone hänen lemmikeilleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hittolainen, pitäisköhän munkin yrittää pitää tuo pöheikkö hengissä talven yli.. :) Kunpa olisi tilaa enemmän. Ja mäkin niin unelmoin kasvihuoneesta!

      Poista